• Vitaliteitsevent

    Vitaliteitsevent

Vitaliteitsevent

Een gezond én leerzaam evenement voor lichaam en geest

mindset results brain hoofd resultaten gezondheid

 

Tijdens een Vitaliteitsevent nemen wij uw medewerkers op een ludieke manier mee in een bewustwordingsproces.Er wordt in de huidige tijd veel van medewerkers gevraagd. Zowel lichamelijk als geestelijk fitte en gezonde medewerkers zijn van groot belang voor uw organisatie!

Wanneer er een onbalans ontstaat tussen de belasting en de belastbaarheid is er grote kans op verzuim. Een van de factoren die hierbij een rol speelt is leefstijl. Medewerkers die er een gezonde leefstijl op na houden, verzuimen gewoonweg minder. Daarnaast motiveren deze medewerkers hun collega’s om ook een gezonde leefstijl na te streven. 

De eerste stap in de richting van een gezond leven voor uw medewerker is bewustwording. Uw organisatie kan hier een actieve rol in spelen. Op een informele, vrijblijvende manier laten we medewerkers bewust worden van hun gezondheid en leefstijl en hun eigen verantwoordelijkheid daarin 

Van smoothies fietsen tot massagestoelen; dit organiseren wij

In de basis organiseren we een ‘vitaliteitsplein’ op locatie. Tijdens verschillende maatwerk workshops zoomen we in op onderwerpen uit de ‘Duurzaam Inzetbaarheid’ cirkel (zie afbeelding). 

Tussen de workshops door voeren we vaak korte testjes uit en zorgen we voor verbinding tussen uw medewerkers. De volledige invulling van het vitaliteitsplein is volledig naar uw wens in te richten. We hebben verschillende effectieve werkvormen en methodieken ontwikkeld, enkele voorbeelden zijn; 

  1. Een kleine enquête onder medewerkers om inzicht te krijgen over de ontwikkelingswensen; 
  2. Indicatieve biometrische metingen uitvoeren om een globaal beeld te krijgen; 
  3. Een competitieve quiz om de kennis over gezondheid en voeding te peilen; 
  4. Een informatieve quiz om meer ruchtbaarheid te geven over reeds beschikbare middelen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie. 

Plezier als onderdeel van vitaliteit

Tussen deze nuttige workshops door zorgen we ook voor plezier! Want dat is minstens zo belangrijk in een vitale organisatie. Tussen de workshops door kunt u op een hele bijzondere fiets stappen. Door te trappen gaat de gekoppelde blender draaien zodat u uw eigen smoothie kunt blenden! Moe van het fietsen? Stap dan in één van de verkwikkende massagestoelen en sluit voor heel even uw ogen. En bent u helemaal uitgerust na een ontspannen massage dan komt u vanzelf uit bij de meest informatieve smoothie bar van Groningen. Hier komt u erachter hoe uw gezondheid ervoor staat. U ontdekt hoe gezond u bent, of u genoeg beweegt en of u als medewerker eigenlijk wel duurzaam inzetbaar bent. 

Een gezond begin is het halve werk

Een vitaliteitsevent kunt u op verschillende manieren inzetten. Veel bedrijven kiezen ervoor om een ‘vitaliteitsjaar’ in het leven te roepen en het vitaliteitsplein aan te grijpen als kick-off evenement. Hiermee kunt u medewerkers op meerdere momenten in het jaar bewust maken van het belang van vitaliteit. Natuurlijk is het ook mogelijk om een event in te passen op een bedrijfsdag of in te richten voor een groter geheel, alle opties zijn bespreekbaar! Wij helpen u graag bij het organiseren, bij u in huis of op een andere locatie wat geen probleem is. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om er samen over na te denken. 

Een inspirerende en gevarieerde middag.

M. Klaverkamp
Directeur Aletta Jacobs College Hoogezand

Ons ‘Preventie A la Carte’ menu

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Vitaliteitsanalyse

Verzuimmanagement

Workshops en trainingen

Neem geheel vrijblijvend contact op!

Geen organisatie is gelijk, heel begrijpelijk wanneer u een hele specifieke vraag of aanvullende informatie nodig heeft. Vul uw contactgegevens in, dan kom ik zo snel mogelijk bij u terug.